Nagyszínpad interjú: Babel zenekar

Itt vagyunk a Nagyszínpad elődöntőjében és sikerült elkapnom Hunort, a Babel frontemberét. Hát fater, te is szét vagy vizesedve, ami a külsődet illeti, de ez érthető, mert egy elég fárasztó napon vagyunk túl és még mi lesz este. Hogy vagytok?

Tök jól. Egyébként élvezzük a dolgokat, de mégsem annyira. Ezek a riportok, meg a média dolgok, ezek nem a mi asztalunk. Ez mondjuk jó, mert ez ilyen haveri, de egész nap ezt csinálni, az megint más tészta. Mi zenélni szeretnénk, már nagyon várom, hiszen azért jöttünk.

Nálatok a nyári időszak a megindulásról szól, vagy éppen koncert hegyek vannak kilátásban. Hogyan tervezitek az éveteket?

Most dolgozunk a második albumunkon és ez nyár végére lesz kiadva.

De a legtöbb zenekar télen szokott stúdióba vonulni, általában mi is. Látom bólogatsz. Miért is?

Mert nyárra akartuk kiadni az albumunkat, két hetet szántunk stúdióra, de nem volt elég. De ez kevés, ezért el is csúszott, főleg miattam, mert annyi az ötletem.

Ez saját stúdió, havernál vagy kiadó által támogatott?

Ez úgy néz ki, hogy kaptunk támogatást a Cseh Tamás programban, és ez alapján kerültünk Vastag Gáborhoz, akit egyébként ismerünk is és mi szerettünk volna hozzá kerülni és sikerült.

Mennyit bír el a zenész füle ilyenkor a stúdióban, mennyire tudtok aktívan munkálkodni és mennyi az az idő ami már inkább stressz, mint hogy de jó, hogy itt vagyunk.

Ez köztünk különbözően alakul, mert például Ádám a dobosunk mélyebben benne van a stúdió munkában, többet dolgozott már különféle lemezek elkészítésénél. Én ilyen téren nehezebb eset vagyok, mert nagyon hamar elfáradok, ilyenkor nem tudom megmondani, hogy mi a jó és mi a rossz, csak azt, hogy ez is más, meg az is más.

Ahogy most visszaemlékszem az első stúdiófelvételeinkre, fogalmunk nem volt, hogy mit szeretnénk, hogyan játsszuk fel technikailag, egyben  basszus dob vagy külön, ezért inkább hagytuk magunkat vezetni. Ez nálatok hogy alakult?

A hangszerek már mind fent vannak. A basszus, két gitár és a dob teljesen egyben lett felvéve. A szóló is mind egyben van. Van rájátszás, ilyen vastagítások vannak, hogy a dinamikát jobban lekövessük. Az ének teljesen külön van felvéve,meg a vokálok, ilyesmi, de  négy angol szám lesz, úgyhogy azokon dolgozunk, hogy minél erősebb legyen a szöveg.

Összesen lesz négy dal a lemezen vagy a megjelenő dalokból lesz négy angol nyelven?

A megjelenőkből lesz négy. Az még kérdéses, hogy 10 vagy 11 szám lesz az albumon, de négy lesz az angol köztük.

Ez nem kevés, az már egy LP-nek mondható. Ha megjelenik nyár végén utána mi lesz útnak indultok?

Megjelenés után szeretnénk egy téli klubszezont végigcsinálni erőteljesebben, eljutni minél több helyre és persze dalokat írni. Dal centrikus banda vagyunk, úgy érezzük és a dalok kerekségét szeretnénk megőrizni illetve azt, hogy a közös zene öröm maradjon.

Ha jól emlékszem a délelőtt folyamán, azt említetted, hogy másfél éves a zenekar, és eljutottatok odáig, hogy lemezt tudtok csinálni, de mit tudsz azoknak a garázs-zenekaroknak üzenni, akik lelkesek, csak nem tudják, hogy mi merre?

Hát csinálják, csinálják! Az úgy van, hogy először mindenki bénázik, és ha együtt bénáztok sokáig, akkor egy idő múlva kurva jó lesz.

A bénázásból jó dolgok szoktak kisülni?

Ha az ember kitart a bénázó barátai mellett, akkor az nagyon jó lesz.

Riport velem!

Jelentkezz riport készítésre, mert most lehetőséged nyílik, hogy bemutasd magad és a bandádat a LEZMON-on!

Töltsd fel magad!

Csatlakozz a LEZMON-hoz, hogy minél többen ismerhessék meg a zenekarodat!

Töltsd fel koncerted!

Töltsd fel koncertedet, hogy minél többen ott lehessenek!