Lompos Uszkár riport

-Régóta kíváncsi voltam, és incselkedtem a kihívó névvel, és nemrég adódott az alkalom a B.B.King emlékkoncert kapcsán, hogy megismerhessem a Lompos Uszkárt.

Amikor beléptem a kapun, megkaptam a karszalagom, és azonnal gyerekkorom „zenés táncos est emlékei” villantak be, amikor a nyári estéken élő zenével és gondtalan emberekkel teltek meg a „rózsakertek” szerte az országbanJ (Ez itt az utópia és szentimentalizmus találkozása) Rengeteg ember ült poharakkal teli asztaloknál a színpaddal és a büfével szemben. Igényes színpadon kiváló zenészek adtak emlékkoncertet B.B. King emlékének tiszteletére, aminek szervezője és házigazdája a PMD Blues Band volt.

Zeller Tamással a pécsi zenei és kulturális élet szereplőit és a közönségüket pultokon keresztül kiszolgáló, kedvét nem vesztett, lendületes, vidám alakjával készítettünk riportot,  a Lompos Uszkár kapcsán. Egy hely a pécsi belváros északi peremén, kőfalak és hatalmas fák árnyékában, ahol………….

-Tudom, hogy a „vendéglátás” nem a Lompos Uszkárral kezdődött, több helyen lát egyetemista, művész, zenész és civil ember, téged és kollégáidat, ha kávé vagy fröccs iránt támaszkodik meg egy pulton a város különböző helyein.

 14 éve költöztem Pécsre, 11 éve vagyok aktívan jelen a helyi vendéglátásban, akkor építettük meg első kávézónkat a PTE-KTK-ÁJK udvarában Mediterrán Kávéház névvel melyet azóta is mi üzemeltetünk. Azóta több helyet is csináltuk, többek között a Zsolnay negyedben is egy klub-bár jellegű helyet, ahol az E78 könnyűzenei koncertterem  vendéglátását is csináltuk. Itt sok zenész, művész lett a barátunk.

-Mikor és mi hozta az ötletet a L.U. ,-ezen század eleji nyugalmat idéző, már utópisztikusan békés helyen,-megnyitására?

2013-ba egy családi ismerősöm összehozott egy másik barátjával, aki beinvitált engem a Káptalan utcai múzeumkertbe és azt kérdezte tőlem, szerintem mit lehetne itt csinálni?Én meg azonnal beleszerettem a látványba és rávágtam az ötletemet...onnan a hivatalok rögös útján elindulva a későbbi megnyitás lett az eredmény!Egyébként minden évben, ugyanott de mégis más elrendezésben és látvánnyal nyitjuk újra, a Lompos Uszkárt ezzel is változatossá és megunhatatlanná tenni a helyet.

A hely mire alkalmas,  a kíváncsi betérő  vagy a visszajáró vendéget milyen környezet és kiszolgálás fogadja? Hány fő fogadására és milyen rendezvényekre használható a L.U.?

 Pihenésre, nevetésre, hűsölésre, olvasásra, családdal, egyedül, barátokkal, munkatársaink mindig kedvesek, közvetlenek és mosolygósak.

Jelenleg 70 ülőhelyünk van, de egy-egy koncerten volt már példa közel 400 vendég befogadására is.

Követve a facebook  oldalt és a megosztott programokat, van egy általános nyitva tartás és ezt színesítik események: 

- A helyhez és közönséghez találod ki a programokat, vagy a programok építik , körvonalazzák a helyhez a közönséget? 

Amíg a szabadtéri színház működik, addig kevesebb rendezvényt fogadunk be, hiszen a hétvégék inkább a színházi előadásokról szólnak, de ha nincs színház akkor azonnal szervezünk valami érdekes programot.

Van kimondott célközönség, több gyermekprogramot is rendeztetek, illetve zenei programok futnak folyamatosan, ez a meghatározó?

Célközönségként a pécsieket nevezném meg, hiszen sok embernek nincsen lehetősége a várost nyáron sem elhagyni munkája, vagy egyéb  elfoglaltságai miatt, bár szívesen látjuk a turistákat és a múzeumokat látogató vendégeket is!

Bízva, hogy elindult és nem tart szünetet a NYÁR, milyen programokat tervezel?

IDÉN SOK PROGRAMMAL VÁRUNK KICSIKET ÉS NAGYOKAT, rockereket és ravereket,vegetáriánusokat és húsimádókat, szóval mindenkit!Újításunk az idei évben a friss grillkonyhánk!

Július 23-augusztus 2. között minden nap koncertekkel, gasztronómiai érdekességekkel, táncestekkel várjuk mindazokat, akik szeretnének egy finom pohár bor, fröccs társaságában, finom ízekkel a szájukban kikapcsolódni!

Riport velem!

Jelentkezz riport készítésre, mert most lehetőséged nyílik, hogy bemutasd magad és a bandádat a LEZMON-on!

Töltsd fel magad!

Csatlakozz a LEZMON-hoz, hogy minél többen ismerhessék meg a zenekarodat!

Töltsd fel koncerted!

Töltsd fel koncertedet, hogy minél többen ott lehessenek!