Fény és hang

 

A pécsi alapítású cég a belváros peremén található, tulajdonosai és munkatársaik komoly ismertséget alapoztak meg szakmai körökben.

Mikor és milyen profillal alapítottátok a Céget?

- 2005, de előtte tíz éve tevékenykedünk a területen különböző társasági formában. Mi magunk lemezlovasként kezdtük, de a zenei műfajok egybeolvadásával hamar a fesztiválokon, rock zenei koncerteken találtuk magunkat.

Az évek során, hogyan bővült a tevékenységetek, milyen irányba nyitottatok?

- Tevékenységünk három működési divízióban működik. / kereskedelem, installáció, rental /
Az üzletünk hétfőtől-szombatig nyitva áll az érdeklődök számára.
Az elmúlt tíz év során több látványos építőipari kivitelezésben is tevékenykedtünk, mint a Zsolnay negyed, Bóbita Bábszínház, Pécsi Est Cafe, Trafik Lokál, Lezser Cafe, Jókai Bisztró, Jókai Cukrászda, Teleky Resturant, Pécsi Dzsámi.
Mi magunk is kivitelezünk komplett fesztiválokat, de alapvetően a koncertek, fesztiválok mögött állunk munkaerő és eszköztámogatással.

Az üzlet  hang , fény és színpadtechnikai eszközöket forgalmaz, a mikrofonoktól a hangfalakig a C kampótól robotlámpákig, füstgépektől keverőpultokig rengeteg eszköz megtalálható nálatok, elköteleztétek magatokat gyártók mellett, vagy próbáljátok követni  a gyors fejlődést és több cég termékeire is figyeltek?

Harman Pro Center vagyunk, RCF, Novation, Focusrite, Alesis, Numark, Pioneer, Akai kiemelt dealerek vagyunk. Folyamatosan, naprakészen követni kell a zeneiparban történő változásokat!

Aki nyitott szemmel jár rendezvényeken, sok helyen felfedezheti a Global logót? Mikortól kezdtétek a koncertek és fellépések fény és hangtechnikai megvalósítását?

- 2005-ös kezdetek óta a Pécsi Rádio1, RedBull, PTE több rendezvényén

Építetek és bontotok, fényeztek és hangosítotok is?

- Igen, akár ezt így együtt is.

A néhány órás produkcióktól a több napos rendezvényeken is dolgoztok. Milyen közismert rendezvényeken biztosítjátok a technikai hátteret?

- Jó Neked Turné 2014/2015, 2014 Zsolnay Egyetemi Fesztivál, 2015 Pécsi Egyetemi Napok / többed magunkkal / -2015 Szalon Sörmajális,-2015 Rockmaraton.

Az idei tavaszi fesztiválszezont mondható, hogy Pécs nyitotta. A PEN több színpadjain is dolgoztatok, hogy értékelitek a fesztivált a nézőtér másik oldaláról? Volt lehetőség élvezni a fellépéseket, vagy csak a munka része jutott?

- Nagyon sikeres volt a rendezvény, több mint 25 ezren látogattak ki. Jól szervezett és a közönség számára látványos helyszíneket sikerült építeni. Több zenekar is ott volt az élvonalból. Egy két sört sikerült azért legurítani, de csak is a koncertek után. Jó buli volt!

Milyen kiemelkedő programokon lesztek ott a nyáron?

- Pünkösdi nyitott pincék Palkonya Ladánybene koncert, Radler Turné, VillányiRose Fesztivál, Balatonboglár Szüreti Fesztivál, Villány Vörösbor Fesztivál

Hol található az üzlet, hol lehet elérni benneteket az interneten?

- Pécs belvárosában az Árkád mellet
7622 Pécs Somogyi Béla utca 9. 72/532-440
www.globaltek.hu
Facebook.com/globaldjshop

Riport velem!

Jelentkezz riport készítésre, mert most lehetőséged nyílik, hogy bemutasd magad és a bandádat a LEZMON-on!

Töltsd fel magad!

Csatlakozz a LEZMON-hoz, hogy minél többen ismerhessék meg a zenekarodat!

Töltsd fel koncerted!

Töltsd fel koncertedet, hogy minél többen ott lehessenek!